Brainport Smart District
_in opdracht van: Brainport Smart District

De Slimste Wijk van Nederland wordt gebouwd in Helmond: Brainport Smart District (BSD). Deze ‘slimme’ woon- en werkwijk wordt ontworpen op basis van de nieuwste technologieën voor vervoer, gezondheid, energieopwekking en circulair bouwen.

Verbindende factor
Bedrijven als Post NL en Ecarcell gaan hier innovaties gaan testen. Als morgenmakers zijn we de verbindende factor tussen deze bedrijven en de (toekomstige) bewoners. Hoe zorgen we dat iedereen betrokken kan zijn in het innovatieproces? Hiervoor richten we al eerder een digitaal gebruikerslab in en organiseerden we bijeenkomsten.

Gebruikersraad
Dit jaar gaan we helpen om de eerste gebruikersraad voor BSD vorm te geven. De gebruikersraad kan gaan bestaan uit vertegenwoordigers van bedrijven, bewoners, organisaties, overheid, onderwijs. Met hen willen we waarborgen dat in alle projecten die op BSD plaatsvinden de verschillende doelgroepen betrokken worden. Wie er in de gebruikersraad moet zitten, hoe je samenwerkt en aan welke thema’s de raad zal werken staat nog allemaal niet vast. Dat gaan we in co-creatie met de eerste raadsleden vormgeven. Zo ontwikkelen we een middel voor participatie (de raad zelf) dus op een participatieve manier.

  • _waar: Helmond
  • _wanneer: lopend