Buitengewoon jezelf
Wie ben je en wie wil je zijn? Hoe ben je buitengewoon jezelf?
‘Worden wie je bent’ is voor iedereen een zoektocht. Maar jongvolwassenen met zowel autisme als een gendervraagstuk staan voor een extra uitdaging om ‘zichzelf’ te zijn. Het is als twee keer uit de kast komen: met autisme en met een ‘andere’ seksuele identiteit of genderidentiteit. Daar komt vaak nog bovenop dat docenten, familie, vrienden en zorgprofessionals vaak niet goed weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Er is sprake van handelingsverlegenheid bij (in)formele zorgprofessionals.

Handvatten
In het project ‘Buitengewoon jezelf’ gaan we op zoek naar handvatten: voor de jongvolwassenen en voor de (in)formele zorgprofessionals in hun netwerken. We ontwerpen en testen tools voor psycho-educatie die de netwerken van de jongvolwassenen kunnen versterken en/of bijdragen aan betere beeldvorming over deze groep jongvolwassenen. Tools zouden kunnen bijdragen aan herkenning, bewustwording, beeldvorming, sensibliseren van en interactie met de omgeving.

Co-creatie

Buitengewoon jezelf is een co-creatie proces: het ontwerpproces gaan we gezamenlijk met jongvolwassenen en (in)formele zorgprofessionals doorlopen. De diversiteit aan deelnemers en hun verschillende perspectieven staan centraal. We starten juist vanuit de persoonlijke perspectieven en talenten van de deelnemers.

Het project Buitengewoon jezelf is gesubsidieerd door de Open Oproep Latent Talent van het Agis Innovatiefonds.

  • _waar: Eindhoven
  • _wanneer: september 2021 t/m februari 2022
  • _met: Fontys OSO, Samenwerkingsverband Autisme Zuidoost Brabant, Mogelijk gemaakt door Agis Innovatiefonds