de Bende van de Bennekel

Deze zomer zetten we in de wijk Bennekel in Eindhoven een heuse kinderbende op. De leden krijgen geheime opdrachten en creatieve uitdagingen. Per post, met tekens op straat of op andere geheime manieren… De uitkomsten ervan worden zichtbaar in de wijk.

Dat kan van alles zijn: van een foto-expo in de bomen, een orkest met zelfgemaakte instrumenten tot urban exploring in eigen wijk. De kinderbendeleden maken dus samen (delen van) kunstwerken voor in de openbare ruimte. En dan weet iedereen: de Bende heeft weer toegeslagen!  

Bennekel
De Bennekel is wijk in Eindhoven, door de gemeente aangewezen als een actiegebied met veranderopgave. Er zijn veel armoede gerelateerde problematieken. De coronacrisis heeft een negatief effect hierop. Bovendien zorgt de crisis ervoor dat deze zomer de meeste kinderen thuis in de wijk zijn, ook degenen die andere jaren misschien naar camping of thuisland gaan. Maar goed dat de Bende er is!

De Bende verbindt en verbroedert, daagt uit en prikkelt, zorgt voor afleiding en maakt trots. Voor de organisaties die actief zijn in de wijk biedt De Bende van de Bennekel een gezamenlijk verhaal om inzet te bundelen en aan op te hangen.

De Bende van Bennekel gesubsidieerd en mogelijk gemaakt door het Buurtcultuurfonds van het Prins Bernard Cultuurfonds, Gemeente Eindhoven en Buurtplatform Bennekel Belang. Zie ook: dynamojeugdwerk.nl  

  • _waar: Bennekel, Eindhoven
  • _wanneer: zomer 2020
  • _met: Gemeente Eindhoven, Dynamo Jeugdwerk, Buurtplatform Bennekel Belang, Gestel gezond en alle kinderen in de Bennekel.