de Helpende Haan_de Leest
_in opdracht van: Caspar de Haan

De woningen in De Leest in Veghel worden op dit moment gerenoveerd. Die liggen er straks dus weer mooi bij. Maar wie rondwandelt in De Leest, valt ook iets anders op: er ligt veel rotzooi op straat. Van klein zwerfval tot hele bankstellen. Veel buurtbewoners ergeren zich er aan. Tijd voor actie!
Samen met buurtbewoners, woningcoöperatie Area, gemeente Veghel en renovatiebedrijf Caspar de Haan gingen we in De Leest aan de slag voor een schonere buurt. Met ludieke en serieuze interventies bouwden we aan bewustwording en een netwerk dat zich blijft inzetten voor schone straten.

Afvalwijzer
Als afsluiting gaven we samen met betrokken partners een Afvalwijzer vorm. Alle bewoners van De Leest hebben deze praktische poster met tips en uitleg over afval in verschillende talen ontvangen.

Dit is een project van de Helpende Haan. De Helpende Haan komt in actie in wijken en buurten waar Caspar de Haan actief is. Zo zorgen we er samen voor dat tijdens de renovatiewerkzaamheden niet alleen de woningen worden opgeknapt, maar de buurt ook op een andere manier een boost krijgt.

  • _waar: Veghel
  • _wanneer: 2021
  • _met: Area, gemeente Veghel