de Helpende Haan_Bloemenbuurt
_in opdracht van: Caspar de Haan & 'thuis

Een Bloemenplein zonder bloemen? Dat moet anders, vinden de bewoners van de Bloemenbuurt. Sowieso kan het plein wel een boost gebruiken. Het zou mooi zijn wanneer het een plek wordt om elkaar te ontmoeten. Aan de slag!

Samenwerking
Woonstichting ‘thuis en renovatiebedrijf Caspar de Haan zijn de laatste tijd actief geweest in de Bloemenbuurt in Eindhoven. En naast opgeknapte en energiezuinigere woningen willen de twee iets extra’s doen voor de buurt. Dus zijn we ook hier met de Helpende Haan in actie. Dit keer ook nog samen met de Gemeente Eindhoven, eigenaar van het plein. En natuurlijk met de bewoners zelf. 

Moestuin
Samen bekijken we nu hoe we het plein met eenvoudige ingrepen zo kunnen aanpassen dat ze meer tegemoet kunnen komen aan de wensen van de bewoners. Het plan is dat een deel van het plein zelfs in beheer komt van de bewoners, bijvoorbeeld voor een moestuin of extra bloemen. Tegelijk smeden we plannen om rondom het plein geveltuintjes aan te leggen.

Dit is een project van de Helpende Haan. De Helpende Haan komt in actie in wijken en buurten waar Caspar de Haan actief is. Zo zorgen we er samen voor dat tijdens de renovatiewerkzaamheden niet alleen de woningen worden opgeknapt, maar de buurt ook op een andere manier een boost krijgt.

  • _waar: Bloemenbuurt, Eindhoven
  • _wanneer: lopend
  • _met: Gemeente Eindhoven