de Helpende Haan_Bloemenbuurt
_in opdracht van: Caspar de Haan & woonstichting 'thuis

Een Bloemenplein zonder bloemen? Dat moet anders, vonden de bewoners van de Bloemenbuurt. Sowieso kon het plein wel een boost gebruiken. Het zou mooi zijn wanneer het een plek wordt om elkaar te ontmoeten.

Verbeteringen
In een aantal sessies en veel gesprekken zijn we gaan kijken hoe het plein beter kan aansluiten bij de behoeften van de bewoners, met relatief eenvoudige ingrepen. Gelukkig was de gemeente (eigenaar van het plein) snel aangehaakt. Uiteindelijk is er meer ruimte, komen er nieuwe speeltoestellen en bankjes en is een groot deel van de beplanting aangepakt. Hier gaan zeker bloemen komen! Overigens is er zelfs een notenboom geplant, speciaal om in te klimmen.

Buurttuin
Daarnaast is een deel van het plein in eigen beheer van de bewoners. Hier bouwt een enthousiast tuinteam aan een natuurlijke buurttuin. morgenmakers heeft het team met de start geholpen. Zo hebben we samen grondonderzoek gedaan, plannen gemaakt voor de indeling en een gezellig hekwerk geregeld. Het buurtteam heeft geploegd en gezaaid, dus dit jaar staat het vol met bloemen! 

Dit is een project van de Helpende Haan. De Helpende Haan komt in actie in wijken en buurten waar Caspar de Haan actief is. Zo zorgen we er samen voor dat tijdens de renovatiewerkzaamheden niet alleen de woningen worden opgeknapt, maar de buurt ook op een andere manier een boost krijgt. Dit keer in een gedeelde opdracht met woonstichting ’thuis.

  • _waar: Bloemenbuurt, Eindhoven
  • _wanneer: 2020-2022
  • _met: Gemeente Eindhoven