Designsprint Summa Entree
_in opdracht van: Summa Entree

Begin september 2021 hebben we met een team van de Entree-opleiding van het Summa College een designsprint gehouden. Entree is een praktijkgerichte opleiding op niveau 1, een jaar waarin studenten werken om zichzelf te oriënteren en ontwikkelen, en daarna doorgaan naar het behalen van een diploma, het starten met werken of het beginnen aan een vervolgopleiding.

Uitdagend
Een wervelende week was het, waarin we onderzochten hoe we de Entree-opleiding nog beter konden maken. Nóg beter, want tijdens de week (her-) ontdekten we vooral dat er al zoveel goeds gebeurt en hoe goed veel zaken gaan. We zijn samen op avontuur gegaan met een rugzak vol vragen. Hoe kunnen we het onderwijs prikkelender en uitdagender maken voor studenten? Hoe zetten we hen nog meer centraal? Hoe kunnen collega’s beter en meer samenwerken? Hoe brengen we samenhang en structuur in alle ideeën en projecten? En wat is onze gezamenlijke visie eigenlijk? 

Het héle team
Extra bijzonder deze designsprint was dat alle collega’s op donderdag langskwamen om mee te denken en feedback te geven. Zo hebben we zelfs tijdens de sprint het hele team kunnen betrekken. We eindigden met een gezamenlijke visie, meer zicht op wat er allemaal al gebeurt, deelconcepten voor een nieuwe opleiding en een planning voor doorontwikkeling inclusief experimenten. 

Doorontwikkeling
Voor de ontwikkeling van de vernieuwde opleiding, Entree 2.0, heeft het team het schooljaar 2021- 2022 uitgetrokken. De designsprint is een startpunt geweest en het avontuur gaat verder. We zijn razend benieuwd hoe alle puzzelstukjes die deze week zijn ontwikkeld een plek gaan vinden in de nieuwe opleiding. 

 

  • _waar: Eindhoven
  • _wanneer: september 2021