Designsprint Summa Hospitality
_in opdracht van: Summa College Hospitality

Op het Summa College Hospitality worden studenten onder meer opgeleid tot facilitair medewerker, gastheer of gastvrouw en kok. Summa wil deze studenten van BOL niveau 2 een geïntegreerd hybride onderwijsprogramma bieden. Nu zijn de opleidingen horeca en facilitair nog gescheiden. Hoe kan een geïntegreerd onderwijsprogramma eruit zien? Hoe werken de verschillende disciplines samen? Hoe combineren we theorie, reflectie, persoonlijke ontwikkeling, simulatie en praktijk? En tot slot, wie heeft welke rol bij de ontwikkeling van het onderwijsprogramma?

Designsprint
Met deze vragen startten zes deelnemers aan een designsprint onder leiding van morgenmakers. In een aantal dagen zetten zij een stip op de horizon en formuleerden heel wat uitdagingen en vraagstukken. Vervolgens brainstormden ze individueel en samen op diverse deelvragen. Zo waren er ideeën voor het inzichtelijk maken van de leerroute voor de student, manieren om mentorcontact te versterken en ideeën die te maken hadden met flexibele roosters en keuzevrijheid. Met deze uitgangspunten en ideeën onderzocht het team vervolgens hoe dit programma georganiseerd zou kunnen worden.

morgenmakers heeft in een designsprint twee rollen: Een morgenmaker faciliteert het gesprek, daagt uit en geeft vorm. Een ander morgenmaker denkt mee als ontwerper. Zij doet dus actief mee in het proces en brengt vaak nieuwe inzichten in de groep.

  • _waar: Eindhoven
  • _wanneer: februari 2021