Eindhoven Panorama
_in opdracht van: Eindhoven Museum

101 jaar geleden fuseerde het piepkleine stadje Eindhoven met de vijf dorpen Gestel, Stratum, Strijp, Tongelre en Woensel. Dat is de aanleiding voor het maken van het Eindhoven Panorama door Eindhoven Museum en Florian de Visser. Een maand lang was de 70 meter lange installatie te bezichtigen op het Stadhuisplein in Eindhoven. Het panorama bood je een blik op een eeuw geschiedenis van de stad Eindhoven. Groot gemaakt door knappe koppen en harde werkers. Een stad van bouwen en breken, altijd in ontwikkeling en nooit af. 

Podcast
Eindhoven Museum vroeg morgenmakers te helpen een bezoek aan het panorama nog interessanter of beter beleefbaar te maken. We lieten daarvoor onder meer een audiotour maken door The Publikators. Ook vroegen we hen een tweede podcast-reeks te maken met verdiepende interviews, die ook heel goed los te beluisteren zijn. 

Digitaal Panorama
Daarnaast hebben we een digitale versie laten maken van het Eindhoven Panorama. Zo zijn de verhalen, beelden en gebeurtenissen uit de afgelopen eeuw voor iedereen te ontdekken. De podcast zijn ook via deze site te beluisteren. Bovendien kan iedereen eigen herinneringen en ideeën achterlaten.

Bezoek het Eindhoven Panorama

  • _waar: Eindhoven
  • _wanneer: 2021
  • _met: met Florian de Visser, The Publikators, Maik Nohtbaum