Eindje Spelen 2021
_in opdracht van: Eindhoven Museum

Eindje spelen
Waarom heet de IJzeren Man eigenlijk zo? In welk stadsdeel ligt friettent Martin Zwerts? En wat is het verhaal achter Animali?
Eindhoven bestaat 101 jaar, tijd voor Eindje Spelen! Een spel voor iedereen in (en buiten) Eindhoven over vroeger, nu en straks. Met kennisvragen, doe-opdrachten en je moet ook de stad in.

Op 27 juni 2021 was de competitiedag en ook daarna was het nog te spelen. Zeker 35  team (familie, vrienden, vereniging, collega’s) hebben aan deze eerste editie van Eindje Spelen meegedaan. De winnaars mochten een nachtje verblijven in het preHistorisch Dorp. Zie ook eindjespelen.nl.

Eindhoven Panorama
Eindje Spelen is gemaakt in het kader van het Eindhoven Panorama. Dit enorme werk combineert beelden van de afgelopen honderd jaar uit Eindhoven. Het Koninklijk paar nam tijdens Koningsdag een kijkje, en in de zomer van 2021 was het Eindhoven Panorama een maand lang voor iedereen toegankelijk. Daarna maakten morgenmakers er een digitale versie van, mét podcasts. Kijk en luister hier: eindhovenpanorama.nl

  • _waar: Eindhoven
  • _wanneer: juni 2021