Generaal Speciaal
_in opdracht van: Gemeente Eindhoven

Waar zijn bewoners van de Generalenbuurt in Eindhoven mee bezig? Waar krijgen ze energie van? En hoe kunnen we samen de wijk verbeteren? Vanuit deze vragen zijn we  in opdracht van de Gemeente Eindhoven aan de slag in de Generalenbuurt.

Generaal Speciaal!
Onder de vlag Generaal Speciaal! werken we in de buurt aan nieuwe initiatieven, verbindingen leggen, activeren en zichtbaar maken. Laagdrempelig, aansprekend en graag een beetje gek. Tijdens het jaar 2022 organiseren we uiteenlopen activiteiten en bijeenkomsten. Generaal Speciaal! gaat over kennismaken, ontmoeten, inspireren en samen leuke dingen doen. Dat doen we al experimenterend, wat aanslaat bouwen we uit, wat niet werkt laten we los. Daarbij werken we natuurlijk samen met bestaande initiatieven en organisaties in de buurt.

We geven de buurt een gezicht
In de serie Allemaal Speciaal zetten we mensen op de foto die wonen of werken in de Generalenbuurt. Ook lieten we een eigen, kleurrijke stijl ontwikkelen voor Generaal Speciaal. Om trots op te zijn!

Lekker Bezig & meer bijeenkomsten
We organiseren Lekker Bezig-bijeenkomsten: avondjes rond een specifiek thema zoals spelletjes spelen of koken. Zo kunnen mensen met dezelfde hobby’s en interesse elkaar leren kennen. Is het een succes, dan zetten we in op een vervolg. Zo is er inmiddels een spelletjesgroep, een muziekgroep en een haakclub ontstaan. Daarnaast is er de groep Groene Generalen die samen de buurt verder willen vergroenen.

Ontmoet Generaal Speciaal
Op 26 juni hebben we een mooie dag georganiseerd met en voor alle bewoners voor de Generalenbuurt. Met een picknick, een expo, allerlei wijkinfo en workshops van verschillende buurtbewoners (yoga, breakdance calesthenics, ehbo).

bekijk de projectwebsite: www.generaalspeciaal.nl

  • _waar: Generalenbuurt Eindhoven
  • _wanneer: lopend
  • _met: Marc Koppen Ontwerp (huisstijl), Sem Jordaan (foto's Allemaal Speciaal en Ontmoet Generaal Speciaal)