Global Goals in Eindhoven
_in opdracht van: gemeente Eindhoven

Een betere wereld voor alle mensen in alle landen. Dat is de inzet van de 17 Sustainable Development Goals, ook wel de Global Goals genoemd. Deze doelen gaan niet alleen over ver weg, maar ook over hier en nu.

Het gaat onder meer om het uitbannen van wereldwijde armoede en ongelijkheid, het tegengaan van klimaatverandering en het creƫren van een welvarend en vreedzaam bestaan voor iedereen. Het gaat ook over meer groen in je straat en zonnepanelen op je dak. Over evenveel vrouwen als mannen in een bestuur en recht op een advocaat.

Netwerk versterken
In de stad Eindhoven werken veel mensen op allerlei manieren aan die Global Goals. De gemeente Eindhoven wil dit eco-systeem graag versterken. Als morgenmakers brengen we in kaart wat er zoal gebeurt, welke partijen, groepen en clusters te onderscheiden zijn en waar behoefte aan is. Samen met allerlei actieve partijen onderzoeken we ook hoe we het netwerk kunnen versterken. Zodat we samen nog meer bij kunnen dragen aan de Global Goals.

SDG Action Day Eindhoven
Om mensen die (willen) werken aan de SDGs samen te brengen, organiseerden we onder meer de SDG Action Day Eindhoven en startten we een LinkedIn groep.

  • _waar: Eindhoven
  • _wanneer: 2020-2021