de Helpende Haan_Lievendaal
_in opdracht van: Caspar de Haan

Anders kijken naar je buurt en je buren. Dat was de insteek van dit project van de Helpende Haan. Tijdens de renovatie en verduurzaming van de bijzondere Area-woningen waren wij hier actief. Het startte met lijsten in de openbare ruimte en gesprekken aan de voordeur en op straat.

Kukelekuuh!
Vervolgens gaven we drie buurtkrantjes uit: Kukelekuuh! Iedereen die wilde mocht meehelpen, bijdragen of zijn verhaal doen. Zo schreef de een herinneringen aan zijn jeugd en maakte de ander foto’s van bijzondere plekken in de wijk. Ook stelden veel buurtbewoners zich voor aan de anderen. Rode draad in het geheel: Lievendaal is om in te lijsten! 

Historische beelden
“Als je het verhaal kent, ga je het waarderen”, zei de voorzitter van Stichting Wederopbouw Eindhoven in een van die krantjes over de Airey-woningen en de inrichting van de wijk. Daarom hebben enkele foto’s en verhalen een permanente plek in de wijk gekregen. Zo weten ook toekomstige bewoners en voorbijgangers waarom het hier zo bijzonder is.

Dit is een project van de Helpende Haan. De Helpende Haan komt in actie in wijken en buurten waar Caspar de Haan actief is. Zo zorgen we er samen voor dat tijdens de renovatiewerkzaamheden niet alleen de woningen worden opgeknapt, maar de buurt ook op een andere manier een boost krijgt.

  • _waar: Lievendaal
  • _wanneer: 2020
  • _met: Woonbedrijf