In de volle grond
_in opdracht van: Gemeente Eindhoven

Eindhoven groeit en gaat de hoogte in. En dat is ook van invloed op de grond onder onze voeten. Waterleidingen en riolering, glasvezel en elektriciteitskabels, afvalcontainers en parkeergarages. Ze liggen allemaal in de bodem. De volle bodem. Omdat Eindhoven barst van de toekomstplannen, is een slimme aanpak voor de inrichting van die bodem nodig.

Dutch Design Week
De Gemeente Eindhoven heeft deze uitdaging op de agenda gezet tijdens de Dutch Design Week 2022. De expositie In de volle grond dompelde je onder in de fundering van de stad. Het maakte bezoekers bewust van wat er gebeurt onder het maaiveld.

Verdiepend programma
De hele week was er daarnaast een verdiepend programma voor experts, belanghebbenden en andere geïnteresseerden. morgenmakers heeft dit programma ontwikkeld en we faciliteerden de workshops. Samen gingen we aan de slag om te zoeken naar hoe we nu en in de toekomst slim om kunnen gaan met onze ondergrond.

Participatie
De bijeenkomsten zijn een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een omgevingsprogramma. Daarin wil de gemeente vastleggen hoe er in de toekomst omgegaan wordt met de inrichting van de ondergrond. Het verdiepend programma geldt als input voor het omgevingsprogramma en daarmee voor het beleid voor de ondergrond.

  • _waar: Eindhoven
  • _wanneer: oktober 2022
  • _foto's: beeld fffunction.studio