Ja! Vredeoord
_in opdracht van: Sint Trudo

Sint Trudo ontwikkelt in Eindhoven de woonwijk Vredeoord. Een nieuwbouwwijk van zo’n 200 sociale huurwoningen en zo’n 50 koopwoningen en eenzelfde aantal kavels voor CPO-groepen. Vredeoord wordt een bijzondere buurt, met veel nadruk op duurzaamheid, groen en alle ruimte voor spelende kinderen.

Buurt voor bewoners
Onze opdracht is om te stimuleren en faciliteren dat de buurt echt van de bewoners wordt. Dat zij samen initiatieven ontwikkelen rondom bijvoorbeeld kinderopvang, energie en duurzaamheid. Dat de kopers, zelfbouwers en de huurders voluit Ja! zeggen tegen Vredeoord. 

Burendagen nog voor oplevering
Toekomstige bewoners konden alvast proeven van de buurt in ‘Hotel Vredeoord’. Ze kunnen alvast een nachtje doorbrengen op de bouwplaats. Daarnaast organiseerden we wandelingen om de omgeving te verkennen, en faciliteren we initiatieven. Voor wie al weet dat hij of zij in de wijk zal gaan wonen, zijn er ook al burendagen, nog voor er een huis is opgeleverd.

Thema-avonden
In speciale avonden zijn we daarnaast met (toekomstige) bewoners inhoudelijke aan de slag gegaan. Hoe regelen we het samen? Hoe maken we de wijk groen, duurzaam en energiezuinig? Hoe geven we ruimte aan kinderen? Het zijn avonden met inspiratie, brainstorm, overleg en het begin van mooie plannen!

Opleverfeest!
Inmiddels is de wijk helemaal opgeleverd en genieten bewoners van het groen, hun huis en de gezellige buurt. Om dat te vieren was er in september 2021 een opleverfeest. Als morgenmakers mochten we daar voor wat actie zorgen. We organiseerden een mega floor-is-lava-jungle-spektakel. Met grote jungle-dieren, flink wat balen stro en een boel rennende kinderen én ouders.

ja-vredeoord.nl

  • _waar: Vredeoord in Eindhoven
  • _wanneer: 2019-2021
  • _met: Scherpontwerp