Klimaatnetwerk Eindhoven
_in opdracht van: Gemeente Eindhoven

Hoe werken we met z’n allen aan een duurzamer Eindhoven? Hoe bouwen we een netwerk zodat alle organisatie en initiatiefnemers elkaar beter kunnen vinden?

De gemeente Eindhoven vroeg morgenmakers een netwerk aan te jagen van (bewoners)organisaties en initiatieven die zich inzetten voor het tegengaan van klimaatverandering. Er blijkt behoefte om elkaar te leren kennen en om met elkaar in verbinding te staan. Bovendien wil de gemeente Eindhoven de initiatieven ondersteunen, maar zoekt ze naar een rol die ze hierin kan spelen.

morgenmakers heeft van de eerste groepen informatie en ideeën verzameld, wat volgt is een bijeenkomst om samen de mogelijkheden te verkennen voor samenwerken en voor het netwerk.

Tegelijk is de Europese Commissie bezig met het vormgeven van een project waarbij ondersteuning van bewonersinitiatieven centraal staat. Door (digitale) bijeenkomsten zorgen we dat de medewerkers achter dit project inzicht krijgen in wat er speelt in Eindhoven.

Eindje schoner en Klimaatfestival
Op zaterdag 8 mei hebben we een grote zwerfafval opruimactie georganiseerd namelijk: Eindje Schoner. Iedereen ging in zijn eigen wijk opruimen en als je een #zwerfie in stuurde kon je ook nog eens een mooie prijs winnen! 

Daarnaast organiseerden we drie workshops voor jong en oud op het eerste Eindhovense klimaatfestival op 9 oktober. Zo konden bezoekers bloembommen en vogelhuisjes bouwen, of een groene speurtocht doen op Strijp S. Gezellig!

 

  • _waar: Eindhoven
  • _wanneer: 2020 en 2021