Low Car Diet
_in opdracht van: Flight Forum

De auto laten staan? Dat vindt lang niet iedereen makkelijk. Maar een beetje gezonde competitie, daar houden veel mensen wel van. Daarom deden we op bedrijventerrein Flight Forum mee aan het Low Car Diet. In deze landelijke wedstrijd laten medewerkers zoveel mogelijk de auto op fossiele brandstof staan en kiezen ze voor alternatieven.

Maar liefst 150 medewerkers op Flight Forum gingen die uitdaging aan en gingen met de (elektrische) fiets, het OV, de elektrische deelauto of door middel van carpoolen naar het werk. Of ze werkten thuis en hoefden zo helemaal niet te reizen. De insteek van Low Car Diet is dat medewerkers alternatieven uitproberen. Die zijn niet alleen beter voor het milieu, maar vaak ook gezonder, goedkoper én je hebt geen file- of parkeerproblemen.

Startkabels
Alle deelnemers hebben met elkaar maar liefst 45.000 kilometers gereisd waarvan 957 ritten met de fiets zijn gemaakt. Het aantal autoritten daalde met 44% en daarmee is CO2-uitstoot flink gedaald! De gemiddelde uitstoot was slechts 67,4 gram per kilometer. 

Voor de grootste bespaarders waren er mooie prijzen. Een van de deelnemers had de hele maand zijn auto niet aangeraakt. Er moesten zelfs startkabels aan te pas komen na het Low Car Diet. Hij fietste, carpoolde of ging door weer en wind 2x 26 kilometer op een geleende e-bike. Deze topper won een elektrische fiets. Zo kan hij zijn nieuwe reisgedrag voortzetten. 

 

  • _waar: Flight Forum, Eindhoven
  • _wanneer: 2019
  • _met: Aral Voskamp, Low Car Diet