Rondje Noordwest
_in opdracht van: Gemeente Eindhoven

Hoe verleid je voorbijgangers, buren, recreanten en andere dagjesmensen om eens wat beter of anders naar Eindhoven Noordwest te kijken? Je zet een Rondje Noordwest uit. Deze fiets- en wandelroute gaat dwars door Eindhoven Noordwest en verbindt interessante punten in het gebied. Op die punten vind je informatie over het landschap, het gebouw of wat er achter de hekwerken gebeurt.

Voorjaar 2021
Rondje Noordwest is in het voorjaar van 2021 tijdelijk uitgezet in het kader van de LandschapstriĆ«nnale. Bordjes geven de route en de extra informatie aan. Via QR-codes kom je bij extra filmpjes en berichten. Leerzaam, interessant en soms verrassend. Het hele Rondje is vooral bedoeld voor fietsers en is 17 km lang. Als toegift – voor de hardlopers onder ons – hebben we ook een 10 kilometer parcours uitgestippeld.

Ook een Rondje Noordwest doen?

En door…
De bordjes hangen er nog steeds, maar we werken inmiddels aan een nieuwe vorm. Daarvoor slaan we de handen ineen met Coƶperatie Brainportpark, een samenwerking van eigenaren in het gebied. Tegelijk dagen we studenten van de creatieve opleidingen van het SintLucas uit om de verhalen uit het gebied op een prikkelende en spannende manier vorm te geven. De eerste pareltjes zijn klaar. Die digitale werken zijn straks via het Rondje te ontdekken.

Rondje Noordwest is een van de projecten waar morgenmakers aan werkt binnen de opdracht Eindhoven Noordwest.

  • _waar: Eindhoven Noordwest
  • _wanneer: lopend
  • _met: organisaties in het gebied, Dona Stedenbouw