Straatpraat Bevrijdingsbuurt

Woningcorporatie Casade wil de Bevrijdingsbuurt fijner, beter en duurzamer maken voor nu en in de toekomst. Maar wat is fijner? En wat kan er beter volgens de bewoners van de wijk? morgenmakers helpt Casade om daarachter te komen. Met een mobiel team zijn we in gesprek gegaan met bewoners.

Woont u hier graag?
Bewoners ontvingen een prikkelende uitnodiging in de bus. Met groene en rode stickertjes konden ze hierop aangeven wat ze vinden van onderwerpen als veiligheid, groen in de wijk of sociaal contact.

Straatpraat
Op twee verschillende momenten zijn medewerkers van Casade en morgenmakers vervolgens de straat op gegaan. Natuurlijk mét koffie en iets lekkers, stonden we klaar om in gesprek te gaan met bewoners.

Brede blik
De Bevrijdingsbuurt is een mix van sociale huurwoningen van Casade en koopwoningen. Tijdens Straatpraat hebben we beide groepen uitgenodigd om mee te praten. Een fijne buurt maak je tenslotte samen. Om het beeld van de wijk nog completer te maken, zijn we in gesprek gegaan met professionals van de Gemeente Waalwijk en Contour de Twern.
Zo krijgen we inzicht in de vragen, behoeften en wensen van alle bewoners en gebruikers: input voor Casade om te bouwen aan een mooie toekomst in de Bevrijdingsbuurt.

woningcorporatie casade

  • _waar: Waalwijk, bevrijdingsbuurt
  • _wanneer: najaar 2022
  • _met: Woningcorporatie Casade