Skip to main content

 
 

 

> Co-design projecten

We ontwerpen sociale oplossingen voor complexe maatschappelijke uitdagingen. We doorlopen een ontwerpproces van onderzoek naar conceptontwikkeling en uittesten. Dat doen we het liefst samen met de doelgroep en betrokken partners.

In Stratum Werkt ontwikkelden we samen met de Gemeente Eindhoven en WIJ Eindhoven een programma om bewoners in Stratum weer aan het werk te helpen. In Jeugd Voorop ontwerpen we samen met hulpverleners, onderzoekers en jongeren nieuwe oplossingen in de jeugdzorg. Samen met docenten en onderzoekers van de Fontys Sociale Studies ontwikkelden we minor Community Development.

 

Co-creatie in jouw project

We organiseren sessies waarin iedereen mee kan doen en er ruimte is om op gelijke voet samen te werken. Zo ontstaan plannen en oplossingen vanuit meerdere perspectieven en wordt het resultaat uiteindelijk gedragen door iedereen. Is het project nog niet zover? We denken mee over een passende participatiestrategie.

In Masterclass Eindhoven Airtraffic bedachten inwoners, geluidsexperts, piloten en defensie samen nieuwe ideeën om geluidsoverlast van de luchthaven te verminderen. Tijdens koersdagen op Hogeschool de Kempel dachten docenten en studenten mee over vernieuwing van hun onderwijs. En op Droogse Hof begeleidden we nieuwe bewoners van tiny houses in het ontwikkelen van hun buurt.

 

Community kickstarten

We organiseren processen en middelen om mensen te verbinden. Onder een gemeenschappelijke vlag, missie of op gedeelde grond. We verkennen gedeelde ambities en behoeftes en zorgen dat mensen elkaar weten te vinden.

In de nieuwe wijk Vredeoord leerden nieuwe en toekomstige bewoners elkaar en de buurt alvast kennen en werken ze samen aan groenonderhoud, gedeelde mobiliteit en kinderactiviteiten. Op bedrijventerrein Flight Forum koppelen we bedrijven en hun werknemers en werken we aan een goede sociale omgeving. En we jagen een betere samenwerking aan tussen organisaties die werken aan de Global Goals in Eindhoven.

 

Placemaking voor jouw locatie

We helpen een plek een nieuwe betekenis te geven waarbij we oog hebben mensen en locatie. Daarbij kijken we naar het heden, het verleden en de toekomst. Zo bouwen we voort op verhalen en mensen die al verbonden zijn, en sorteren we voor op de identiteit en functies in de nieuwe situatie.

Voor het voormalige VDMA-terrein in Eindhoven werkten we een uitgebreide placemakingstrategie en -programma uit. Nog voor er een huis gebouwd was, konden mensen logeren in Hotel Vredeoord, om de nieuwe wijk te leren kennen. Als kwartiermakers op bedrijventerrein Flight Forum creëerden we een sociale werkomgeving.

 

Activatie van jouw doelgroep

We ontwikkelen prikkelende interventies en projecten om jouw doelgroep in beweging te krijgen. Gedragsverandering gebeurt niet vanzelf. We leggen uit, overtuigen, maken het leuker en creëren haakjes zodat het nieuwe gedrag blijvend wordt.

In Jouw Fiets Telt kregen we maar liefst 100 medewerkers uit de auto en op de fiets naar hun werk. In Tuurlijk Tivoli vergroenen we samen met bewoners de voortuinen. Bij Low Car Diet verleidden we medewerkers om een maand lang de auto te laten staan.

 

Onderzoek naar jouw doelgroep

We verkennen wat mensen hun ambities, dromen, drijfveren en gewoontes zijn. Waarom doen ze wat ze doen? Hoe staan ze tegenover veranderingen? Waar lopen ze tegenaan? We gaan de straat op, houden interviews en ontwikkelen persona’s om jouw doelgroep in beeld te brengen.

In LimbeekLAB vertaalden we het onderzoek naar de wijk in een interactieve mini-expositie vol verhalen. In Hoeksche Waard gingen we de straat op om input op te halen voor een nieuw concept om uitsluiting tegen te gaan. In de binnenstad van Eindhoven organiseerden we verschillende tours en testmomenten als input voor de herontwikkeling.