Dit is een designsprint

Met een designsprint duiken we moet jouw team een week lang de diepte in om te komen tot nieuwe ideeën, concepten of producten. De methode werkt als een snelkookpan: door focus, veel energie en de juiste begeleiding kunnen we in korte tijd grote stappen zetten. Het is uitermate geschikt om samen richting en prioriteiten helder te krijgen en een veranderingsproces te voorzien van een vliegende start.

Van vraag naar getest concept
Tijdens een designsprint doorloop je in vijf dagen een compleet ontwerpproces (zie schema hieronder). De methode is ontwikkeld door innovators van Google. Een morgenmakers-designsprint volgt dezelfde stappen, en we voegen daar een stuk flexibiliteit en  mens-gerichtheid aan toe. We maken het programma op maat.

De eerste dagen richten we ons op de vraag of het probleem. We onderzoeken wat er écht speelt en bepalen wat de ontwerpuitdagingen zijn. Vervolgens helpen we het team om tot vernieuwende ideeën te komen. Deze ideeën werken we samen verder uit naar een of meer doordachte concepten. Hiervan maken we een prototype, een model om de belangrijkste zaken te testen bij de doelgroep. Tot slot maken we plan voor vervolg.

Typisch morgenmakers

_Eén morgenmaker doet mee als ontwerper, een ander faciliteert
_Hand-on creatieve methodes zodat iedereen buiten de box kan denken
_Zorgen dat iedereen mee kan doen
_Aanvoelen van groepsdynamiek zodat de energie goed blijft
_Flexibiliteit binnen het programma, gericht op de rode draad
_Fijne locatie (onze studio!), compleet verzorgd

 

Geïnteresseerd? Neem vooral contact met ons op.

 

 

Zie ook:

_designsprint Summa Entree
_designsprint 1-van-de-800
_designsprint STER College
_designsprint Summa Hospitality