Niet voor niks de Kruidenbuurt!


project

De Kruidenbuurt, een gezellige, diverse buurt in Eindhoven, is vanaf 2018 zo’n 150 huurwoningen rijker. Aan morgenmakers de vraag om de nieuwe bewoners een warm welkom te geven in de buurt en hen te helpen om elkaar en de buurt alvast te leren kennen.

Dat deden we onder meer door een kennismakingsochtend voor elke groep nieuwe huurders, mét speeddate. Het analoge smoelenboek met polaroids gekoppeld aan de plattegrond was iedere keer een hit! Wie is de directe buur?
Samen met T+huis zorgden we voor kinderactiviteiten. En Lumens, de winkeliersvereniging en lokale ondernemers stelden een pakket samen voor elke nieuw adres. Met het rondbrengen was er direct positief contact. Ook Stam + de Koning en verschillende vrijwilligers bouwden mee aan de nieuwe buurt.

Ook online gebeurt er nog altijd veel. In de online buren-groep die we startten en monitoren, weten bewoners elkaar prima te vinden. Superfijn, een handige buur die antwoord geeft op al je klusvragen, tips geeft over een leuke basisschool of iemand die oproept samen te eten!

  • _ in opdracht van: Sint Trudo
  • _ wanneer: 2018
  • _ waar: Kruidenbuurt, Eindhvoven


foto's