Stratum Werkt!


project

Als je lange tijd thuis zit en nauwelijks meedraait in de maatschappij, is de stap om weer actief mee te doen en een plek te vinden vaak (te) groot. Voor deze mensen ontwikkelden en organiseren we samen met Bärbel van Zanten het wijkgerichte programma Stratum Werkt!

Persoonlijk & in teamverband
In een serie van tien bijeenkomsten staat talent centraal. Deelnemers zijn langdurig werklozen of mensen in sociaal isolement. In teamverband gaan we opzoek naar elkaars kwaliteiten, motivaties, zoeken we werkplekken voor elkaar, oefenen we sollicitatiegesprekken en we bezoeken bijzondere plekken in de wijk. Deelnemers werken samen aan het maken van een persoonlijk plan. Daarna wordt elke deelnemer gekoppeld aan een enthousiaste buurtbewoner die de deelnemer verder ondersteunt bij de uitvoering van zijn/haar plan.

Met resultaat
In maart 2019 start we met de derde serie van Stratum Werkt! Deelnemers van de eerste series hebben mooie stappen gezet. Zo is een deelnemer (52 jaar) die al bijna 10 jaar thuis zat, nu actief als heidegids voor Staatsbosbeheer. Een alleenstaande moeder (23 jaar) zorgde voor haar zoontje en kwam nauwelijks de deur uit. Zij is inmiddels begonnen met een leer/werkopleiding in de zorg. Een andere deelnemer (43 jaar) had een burn-out en was ontslagen. Zij deed mee aan StratumWerkt! om weer een sociaal leven op te bouwen. Tijdens het traject en met behulp van een geweldige buurtbewoner kreeg zij de energie om weer te gaan solliciteren, zij heeft nu parttime betaald werk.

  • _ in opdracht van: Gemeente Eindhoven
  • _ wanneer: lopend
  • _ met: Bärbel van Zanten


foto's