Boeiende binnenstad

In de Boeiende Binnenstad stond de herontwikkeling van de binnenstad van Eindhoven centraal. Het centrum krijgt een make-over, met nieuwe bestrating en meer groen. In de aanloop van deze ontwikkeling vroeg de gemeente Eindhoven ons om mee te denken hoe we bewoners mee kunnen nemen in deze ontwikkeling.

_in opdracht van: gemeente Eindhoven
_waar: binnenstad Eindhoven
_wanneer: 2018

Input voor ontwerpers

Als onderdeel van het team adviseerden we de gemeente Eindhoven over participatie. Omdat de ontwikkeling nog in een vroeg stadium was, zorgden we vooral voor verschillende momenten van ontmoeting tussen ontwerpers en inwoners. Zo kregen de ontwerpers meerdere perspectieven mee die ze in het vervolgproces kunnen gebruiken.

Freerunners en ouderen

Eén van de manier waren stadswandelingen met specifieke groepen. Zo trokken met freerunners en andere jongeren mét de ontwerpers door het centrum. Hoe kijken zij naar de stad? Hoe gebruiken ze het centrum nu? En wat zou beter kunnen? Hetzelfde deden we met een groep stadsgenoten op leeftijd.

Bestrating testen

Welke bestrating is mooi, veilig en past goed bij het centrum van Eindhoven? Dat zijn we gaan testen door verschillende stukken proefbestrating aan te leggen, midden in de winkelstraat. Op verschillende momenten vroegen we voorbijgangers om naar hun mening en ervaring. We werkten met rolkoffers, water en nachtkijkers (hoe ziet het er uit in het donker?) en zelfs met klodders mayonaise, want ook dat krijgt bestrating in het centrum te verduren. Ook supervisor van de binnenstad Winy Maas en de wethouder kwamen even kijken (foto).