De Leest
(Helpende Haan)

De woningen in De Leest in Veghel worden gerenoveerd. Die liggen er straks dus weer mooi bij. Maar wie rondwandelt in De Leest, valt ook iets anders op: er ligt veel rotzooi op straat. Van klein zwerfval tot hele bankstellen. Veel buurtbewoners ergeren zich er aan. Tijd voor actie!

_in opdracht van: Caspar de Haan
_waar: Veghel
_wanneer: 2021
_met: Area, gemeente Veghel

Samen met buurtbewoners, woningcoöperatie Area, gemeente Veghel en renovatiebedrijf Caspar de Haan gingen we in De Leest aan de slag voor een schonere buurt. Met ludieke en serieuze interventies bouwden we aan bewustwording en een netwerk dat zich blijft inzetten voor schone straten. Zo organiseerden we een expo van afval in de wijk, gingen we langs de deuren om ergernissen en kansen op te halen en vonden enkele bewoners die als ‘wijkkijker’ het probleem beter in kaart brachten.

Afvalwijzer

Er bleek ook veel onwetendheid over met welk afval je waar terecht kunt. Daarom gaven we een Afvalwijzer vorm. Op deze praktische poster staan tips en uitleg over afval in verschillende talen en met pictogrammen. Alle bewoners in De Leest hebben hem ontvangen. Handig voor in hun (gerenoveerde) meterkast!

Dit is een project van de Helpende Haan. De Helpende Haan komt in actie in wijken en buurten waar Caspar de Haan actief is. Zo zorgen we er samen voor dat tijdens de renovatiewerkzaamheden niet alleen de woningen worden opgeknapt, maar de buurt ook op een andere manier een boost krijgt.