Eigenwijzer babbelbox

Een gesprek voeren over wat iemand bezighoudt en belangrijk vindt, is niet altijd makkelijk. Zeker niet bij mensen met dementie. De Eigenwijzer Babbelbox helpt zorgmedewerkers en familie om waardevolle gesprekken te voeren en de uitkomsten te delen. Werken met de Babbelbox is leuk om te doen en draagt bij aan mensgerichte zorg.

gesprekstool

2 – 4 personen

steeds opnieuw te gebruiken

€ 100,-

excl btw

MM-2023_LO-RES-31
MM-2023_LO-RES-33
morgenmakers_eigenwijzer_in actie 01
MM-2023_LO-RES-34
morgenmakers_eigenwijzer_in actie 02
MM-2023_LO-RES-31
MM-2023_LO-RES-33
morgenmakers_eigenwijzer_in actie 01
MM-2023_LO-RES-34
morgenmakers_eigenwijzer_in actie 02
previous arrow
next arrow

Meer over Eigenwijzer babbelbox

In de zorg draait het om mensen. Je wilt bewoners in de ouderenzorg een echt thuis bieden. Dan is het belangrijk om te weten wat hen bezighoudt. De Eigenwijzer babbelbox is een hulpmiddel voor goede gesprekken.

De box bevat onder meer tien themadoosjes met inspirerende afbeeldingen en prikkelende vragen. Deze afbeeldingen, bijbehorende tips en een emotiekaart helpen om er samen een fijn gesprek van te maken.

De Eigenwijzer babbelbox is flexibel in te zetten en steeds opnieuw te gebruiken. In de gesprekken verzamel je specifieke verhalen uit het leven van degene om wie het gaat en waar hij of zij op dit moment blij of juist verdrietig van wordt.

Babbelbox in de zorg

De Eigenwijzer babbelbox is een handig hulpmiddel voor mensgerichte zorg. In woonzorgcentra kan de Eigenwijzer babbelbox een plek krijgen op de afdeling. Dan kunnen zorgmedewerkers en familie de box er af en toe bij pakken om gesprekken te voeren.

Lees meer

Babbelposter

De Babbelbox is voor woonzorginstellingen verkrijgbaar met Babbelposters. De poster kan een plek krijgen in de kamer van de bewoner. Hierop komen plaknotities met de belangrijkste uitkomsten uit de gesprekken met de Eigenwijzer babbelbox.

Zo kunnen zorgmedewerkers en familie en vrienden in één oogopslag zien wat op dit moment belangrijk is voor de bewoner. Zo voorkom je dat het alwéér een praatje over het weer wordt. De notities kunnen steeds worden aangepast. Zo blijft de inhoud aansluiten bij de bewoner.

download het drukbestand van de Babbelposter
specificaties voor drukken

Passend voor jouw organisatie

De Babbelbox kan ook op ander manieren worden ingezet in zorgorganisaties, bijvoorbeeld bij de intake van nieuwe bewoners. Elke organisatie is anders. We denken graag met je mee. Zie Eigenwijzer – vliegende start of Eigenwijzer – inbedding.
Meer dan 10 producten? Neem contact op voor een bundelprijs.

Babbelbox voor thuis

De Eigenwijzer Babbelbox is ook geschikt voor thuis! Wil je in gesprek met je moeder, vader of partner over wat hem of haar bezighoudt? Is dat lastig, bijvoorbeeld doordat hij of zij dementie heeft? De Eigenwijzer Babbelbox kan hierbij ondersteunen.

‘Nu we steeds meer werken met invalskrachten is de Babbelposter een uitkomst. Het is echt een stuk leuker als je een gesprekje kunt voeren tijdens de zorg.’

Zorgmedewerker Oktober

‘Je leert bewoners beter kennen en daardoor kun je veel beter op iemands behoefte ingaan. Zo kun je echt meer kwaliteit van leven geven.’

Zorginnovatiecoach Oktober

‘Mijn moeder is erg chaotisch in communicatie. De Babbelbox zorgde voor meer rust en concentratie in gesprekken.’

dochter en mantelzorger

Onderdeel van Zorgen doen we zo

In de ouderenzorg draait het om mensen. Helaas voelt dat niet altijd zo, zowel voor de zorgverlener als voor de bewoners en familie. Onder de vlag Zorgen doen we zo werken we aan verschillende projecten voor meer mensgerichte ouderenzorg. Daaruit is onder meer de Eigenwijzer babbelbox ontstaan.

bekijk ook

Eigenwijzer Babbelbox – vliegende start

introductie-sessie voor gebruik

introductie + 2 boxen €350,-

Eigenwijzer Babbelbox – inbedding

begeleiding bij gebruik

op maat

Projectpraat

voor een succesvol cultureel project in zorg en welzijn

per stuk €45,-