In de volle grond

Het is druk in de bodem van Eindhoven. Waterleidingen en riolering, glasvezel en elektriciteitskabels, afvalcontainers en parkeergarages. Een slimme aanpak voor de inrichting van die bodem is nodig. We organiseerden een serie workshops voor experts, betrokkenen en geïnteresseerden om samen tot een oplossingsrichting te komen.

_in opdracht van: gemeente Eindhoven
_waar: Eindhoven
_wanneer: oktober 2022
_met: fffunction.studio
_foto’s: About.Today

Eindhoven groeit en gaat de hoogte in. En dat is ook van invloed op de grond onder onze voeten. Waterleidingen en riolering, glasvezel en elektriciteitskabels, afvalcontainers en parkeergarages. Ze liggen allemaal in de bodem. De volle bodem. Omdat Eindhoven barst van de toekomstplannen, is een slimme aanpak voor de inrichting van die bodem nodig.

Verdiepend programma

Daarom organiseerde de Gemeente Eindhoven van eind oktober 2022 het verdiepend programma ‘In de volle grond’. Hierin bogen allerlei betrokken zich over de volle grond op zoek naar oplossingen om samen een stap verder te komen.

Alle ideeën, gedachten en vragen die in deze sessies zijn opgehaald vormen input voor het team Bouwstenen van de ondergrond van de gemeente. Zij werken aan beleid waarin processen en afspraken rond de bodem worden vastgelegd.

‘Gespreks- en inhoudsmanagers zoals morgenmakers zijn onontbeerlijk. Ze vragen ook aan mensen: ‘Wat is de eerste stap die je zelf dan gaat zetten?’ Dat werkt verkwikkend na een betoog van iemand’

Onderdeel Dutch Design Week

De bodem is vol en we moeten daar samen een slimme oplossing voor bedenken. Daar wilde de gemeente Eindhoven aandacht voor vragen tijdens de Dutch Design Week 2022. In een expositie, ontwikkeld door fffunction, werden bezoekers ondergedompeld in wat er gebeurt onder de grond. Het verdiepende programma In de volle grond was gekoppeld aan die expositie.