Ontwerp het zelf

workshopprogramma over autisme, gender en seksualiteit

Tijdens dit programma doorlopen (jong)volwassenen met autisme en (in)formele hulpverleners een ontwerpproces rondom de thema’s autisme, gender en seksualiteit. Het bestaat uit meerdere workshopdagen. 

We bieden het programma in twee versies aan: een basisversie die wij volledig begeleiden en waarvoor deelnemers zich individueel kunnen melden en een inhouse-versie voor organisaties waar de doelgroep (en hun begeleiding) al aanwezig is.

begeleid door morgenmakers

max 16 (algemeen) / max 12 (inhouse)

veilige omgeving

op aanvraag

bvdbv-6
Morgenmakers_Buitengewoonjezelf_Brainstormdag_1
projectfoto's_buitengewoon_jezelf6
BGJ-2022-25s
BGJ-2022-81s
BGJ-2022-14 kopies
bvdbv-6
Morgenmakers_Buitengewoonjezelf_Brainstormdag_1
projectfoto's_buitengewoon_jezelf6
BGJ-2022-25s
BGJ-2022-81s
BGJ-2022-14 kopies
previous arrow
next arrow

Meer over Ontwerp het zelf

In groepsverband ontwikkelen we tools waarbij we uitgaan van de creatieve kwaliteiten van de deelnemers én kijken wat ze nodig hebben om in gesprek te gaan over hun identiteit. Zo’n tool kan vanalles zijn: een bordspel, kaartspel, vragenkaartjes, een gespreksobject, verhaallijn of musicalscript. 

De workshopreeks is vooral bedoeld als een springplank: deelnemers kunnen daarna met de zelfgemaakte gesprekstools en aangeleerde vaardigheden in hun eigen omgeving aan de slag. Zo zijn de deelnemers ook echt eigenaar van de tools die worden gemaakt. 

Basisprogramma 

Dit programma is een op zichzelf staande workshopreeks waarvoor deelnemers zich individueel kunnen aanmelden. Er is een mix van deelnemers mogelijk, inclusief professionals. We creëren een veilige omgeving en er is veel aandacht voor de groepsdynamiek. 

Inhouse-programma

De inhouse-versie is bedoeld voor organisaties waar de doelgroep (en hun begeleiding) al aanwezig is. De groepjes gaan ook buiten de workshops aan de slag. 

Onderdeel van Buitengewoon jezelf

Onder de vlag Buitengewoon jezelf bieden we programma’s en tools die te maken hebben met zoektocht naar identiteit, op het gebied van gender, seksualiteit, autisme of een combinatie.

wat anderen zeggen over Ontwerp het zelf

“Ik ben steviger in mijn schoenen gaan staan. De veilige sfeer die er was, gaf ruimte om mezelf te zijn, ook hier buiten.”

deelnemer Ontwerp het zelf

“Ik snap nu beter wat er lastig is in deze gesprekken en hoe ik kan ondersteunen.”

deelnemer Ontwerp het zelfhulpverlener

“Ik vond het fijn om bij mensen te zijn die echt begrijpen hoe ik me voel. Ik kreeg het gevoel dat ik echt gezien werd.”

Deelnemer Ontwerp het zelf

bekijk ook

Identity deck

ondersteunt gesprekken over identiteit

per stuk €75,-

Workshop Buitengewoon jezelf

kennismakingsmiddag met thema’s en tools

op aanvraag

Diversity deck

speels in gesprek over genderidentiteit en seksualiteit

per stuk €25,-