Ontwikkeling stadsdeelbibliotheken

Op verschillende plekken in Eindhoven komt er de komende jaren een ‘stadsdeelbibliotheek’ (niet de officiële naam). Als morgenmakers begeleiden we de conceptontwikkeling. Zo maken we met alle betrokkenen het concept steeds concreter.

_in opdracht van: Bibliotheek Eindhoven
_waar: Eindhoven
_wanneer: lopened
_met: fffunction.studio, Lumens, CKE, WijEindhoven, gemeente Eindhoven, Maatje040 en meer 

Een stadsdeelbibliotheek wordt een plek voor en door bewoners van een stadsdeel. Het is een plek waar je de vertrouwde boeken en programma’s van Bibliotheek Eindhoven gaat vinden, maar ook inloopspreekuren, taalles, creatieve workshops en andere trainingen van Lumens, WijEindhoven, CKE en Maatje040. De stadsdeelbibliotheken gaan over ontwikkeling en ontmoeting. Iedereen is welkom voor een kop koffie, een rustige studieplek of om een nieuwe vaardigheid te leren. Of om zelf iets te organiseren.
Conceptontwikkeling
In opdracht van de Bibliotheek Eindhoven begeleiden we als morgenmakers de conceptontwikkeling. Met bestuurders en medewerkers van alle betrokken organisaties maken we het concept ’stadsdeelbibliotheek’ steeds een stap concreter. Wat kun je er doen? Wie kan er allemaal komen? Hoe gaan we dat samen organiseren? Wat hebben we daarvoor nodig? En hoe gaat dat er dan uitzien?
Buurtaanjagers
In vier stadsdelen zijn al buurtaanjagers en community librarians aan de slag. Door middel van actieonderzoek en veel gesprekken verzamelen zij allerlei inzichten over de behoeften van inwoners en hun wensen voor een stadsdeelbibliotheek. In Tongelre is zelfs al een stadsdeelbibliotheek geopend, als experiment. Alle inzichten die hier worden opgedaan zijn, gebruiken we om het overall-concept helder te krijgen.
Nieuwe naam
In 2024 wordt het concept stadsdeelbibliotheek weer een stap concreter. Zo  ontwikkelt fffunction.studio een nieuwe naam en identiteit. Eind januari wordt deze gepresenteerd. Zien we je dan?