Operatie steenbreek Mensfort

Stenen eruit, groen erin! Dat is Operatie Steenbreek. In de wijk Mensfort gingen we samen met buurtbewoners aan de slag om meer groen te brengen in de betegelde voortuinen. Zo kan regenwater de grond intrekken, is er meer plek voor insecten en andere dieren en het ziet er ook nog eens mooi uit.

_in opdracht van: Woonbedrijf
_waar: Eindhoven
_wanneer: 2019
_met: Ploegmakers

Plantdag

De huurders mochten hun eigen voortuinen vormgeven, met hulp van Woonbedrijf en hoveniersbedrijf Ploegmakers. Tijdens de grote plantdag gingen de handen uit de mouwen en de vingers in de grond. Dat leverde niet alleen meer groen in de straat, maar ook gezelligheid en beter contact met de buren.

Groen groen houden

Om te zorgen dat het niet bij een eenmalige vergroen-actie blijft is er per tuin een onderhoudsplan gemaakt. Hierin staat precies welke planten er in de tuin staan en hoe die verzorgd moeten worden. Zo weten bewoners hoe ze hun tuin groen kunnen houden. Een aantal bewoners met groene vingers in de straat zullen hun straatgenoten hierbij helpen. Het voornemen is om gezamenlijk met de straat een jaarlijkse onderhoudsdag te organiseren.