Straatpraat

Met deze participatiemethode gaan we op een laagdrempelige manier in gesprek met bewoners van een appartementencomplex of wijk. Straatpraat bestaat uit drie delen: het prikkelen en uitnodigen door het plakken van stickers, straatgesprekken samen en het vormgeven en terugkoppelen van het vervolg.

methode voor bewonersonderzoek

begeleid door morgenmakers

actieve rol projectteam

op maat

projectfoto's_Straatpraat_Tilburg_Noord
projectfoto's_Straatpraat_Tilburg_Noord2
morgenmakers_straatpraat_tilburgnoord_01
morgenmakers_straatpraat_tilburgnoord_02
projectfoto's_Straatpraat_Tilburg_Noord
projectfoto's_Straatpraat_Tilburg_Noord2
morgenmakers_straatpraat_tilburgnoord_01
morgenmakers_straatpraat_tilburgnoord_02
previous arrow
next arrow

Meer over Straatpraat

Straatpraat is geschikt om een algemeen beeld te krijgen van hoe bewoners naar hun woonomgeving kijken. Wat speelt er, waar zijn ze bezorgd over en wat is positief? Het is een mooie methode voor woningcorporaties en gemeentes. Straatpraat is flexibel aan te passen aan de context en de vraagstukken die spelen.

Prikkelen, praten en doorpakken

Bij Straatpraat starten we met het prikkelen van bewoners. Dat doen we door een laagdrempelige, visuele uitnodiging met stickers. Bewoners kunnen met rode en groene stickers aangeven of bepaalde zaken hen aanspreken of juist niet. Dat geeft een algemeen beeld.

Ze kunnen daarna op verschillende momenten hierover doorpraten. We zorgen voor een gezellige setting en begeleiden de medewerkers van gemeente of woningcorporatie in het voeren en documenteren van deze gesprekken. Onze visuele praatplaten zorgen voor overzicht en concrete haakjes voor gesprek.

Samen met de opdrachtgever en eventuele partners bespreken we daarna concrete vervolgstappen. Deze koppelen we terug aan de bewoners.

Op maat

Straatpraat is altijd op maat. In een eerste afspraak bespreken we of Straatpraat de juiste methode is voor het vraagstuk en op welke thema’s we gaan inzoomen.

bekijk ook

Participeren kun je leren

snelkookpan voor wooncorporaties en gemeentes

op aanvraag

Designsprint

snelkookpan voor wooncorporaties en gemeentes

op aanvraag

Projectpraat

voor een succesvol cultureel project in zorg en welzijn

per stuk €45,-