Zorgen doen we zo

ontwerp voor ouderenzorg

In de ouderenzorg draait het om mensen. Helaas voelt dat niet altijd zo, zowel voor de zorgverlener als voor de bewoners en familie. Onder de vlag Zorgen doen we zo werken we aan verschillende projecten voor meer mensgerichte ouderenzorg. Daarbij werken we altijd samen met zorgmedewerkers, familie en natuurlijk de ouderen zelf. Zo ontwikkelden we de Eigenwijzer babbelbox. Die helpt om waardevolle gesprekken te voeren met mensen met dementie.

Eigenwijzer babbelbox
echte zorg begint bij een goede babbel

Een gesprek voeren over wat iemand bezighoudt en belangrijk vindt, is niet altijd makkelijk. Zeker niet bij mensen met dementie. De Eigenwijzer Babbelbox helpt zorgmedewerkers en familie om waardevolle gesprekken te voeren en de uitkomsten te delen. Werken met de Babbelbox is leuk om te doen en draagt bij aan mensgerichte zorg.

‘Met de Eigenwijzer babbelbox leer je bewoners beter kennen. Daardoor kun je veel beter op iemands behoefte ingaan en zo kun je echt meer kwaliteit van leven geven.’

innovatiecoach Oktober

oplossingen voor de praktijk

In onze projecten werken we in co-creatie met mensen uit de zorg, mantelzorgers en de ouderen om wie het gaat. We starten steeds vanuit een vraag. Vervolgens gaan we op zoek naar wat nodig is, wat werkt en hoe dat beter kan.

In de zorg liggen ‘hoe we het bedacht hebben’ en de praktijk vaak ver uit elkaar. Daarom werken we zowel met mensen op de werkvloer als met mensen die het beleid maken om te komen tot nieuwe concepten en werkwijzen. We testen datgene wat we bedacht hebben ook direct in de praktijk en scherpen het aan. Daar nemen we de tijd voor, we snappen dat de waan van de dag een groot deel uitmaakt van de zorg. Lukt het niet? Zoeken we naar een manier die wel kan! Zo zorgen we uiteindelijk voor zorg die draait om het welzijn van de oudere.

Zorgsamer
hoe het sociale netwerk kan blijven bestaan

Wanneer mensen met dementie naar een woonzorglocatie verhuizen, dan wordt hun kennissenkring kleiner. De klaverjaspartners, kennissen van de moestuin, de koffiekring of de voetbalclub: door de omstandigheden worden de contacten minder. In het project Zorgsamer onderzoeken we hoe het sociale netwerk kan meeverhuizen naar een woonvoorziening.

in de shop

Eigenwijzer babbelbox

voor waardevolle gesprekken,
ook bij dementie

per box €100,-

Eigenwijzer babbelbox – vliegende start

introductie-sessie voor gebruik

introductie + 2 boxen €350,-

Eigenwijzer babbelbox – met inbedding

begeleiding bij gebruik

op maat